Események

Látogatócsoport Brüsszelben

2015. 09. 19.

Szeptember 15. és 17. között Gyürk András delegációvezető 30 fős látogatócsoportot fogadott Brüsszelben. A Magyarországról érkezett csoportot a Fidelitas elnöksége és vezetőképzősei alkották.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke által vezetett 30 fős csoport háromnapos látogatást tett Belgiumban. A résztvevők megtekintették Bruges városát, valamint a Világörökség részeként nyilvántartott 13 flamand beginaudvar egyikét.

A látogatás utolsó napján a csoport az Európai Parlamentbe látogatott el, ahol betekintést nyert az Európai Uniós intézmények egyikének szervezeti felépítésébe és működésrendjébe. A csoportot Láng Péter, az Európai Parlament Látogatói és Szeminárium Osztályának magyar vezetője fogadta, aki előadást tartott a Parlament működéséről, feladatairól, jelentőségéről. A látogatóközpontban megtartott előadás után a résztvevők megtekintették a Parlament üléstermét.

A csoportnak lehetősége nyílt arra is, hogy Navracsics Tiborral, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával találkozzanak. A látogatás során többek között Schöpflin György professzor úr tartott előadást a fiataloknak, akivel az Európai Parlament működéséről valamint a migrációs kérdésről is elbeszélgethettek.