Események

Huszadik születésnapját ünnepelte a Fidelitas

2016. 12. 11.

20. évfordulóját ünnepelte Magyarország és Közép-Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezete. A rendezvényen beszédet mondtak fideszes politikusok, miniszterek, és a külföldi társszervezetek képviselői is.

December 10-én, alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte a Fidelitas az Iparművészeti Múzeumban. A rendezvény elején bemutattak egy kisfilmet, mely az elmúlt két évtized fontos pillanatait elevenítette fel, és megszólaltak benne a Fidelitas korább elnökei, valamint a jelenlegi elnök is.

Gyürk András köszöntő beszédében elmondta, irigyli a Fidelitas mai tagjait, hiszen mind olyan kihívás előtt állnak, ami minden fiatal ember álma: megküzdhetnek a szabadságért. A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője kiemelte, történelmi időket élünk, úgy tűnik, egy korszak végéhez értünk, lezárul végre az az időszak, amit a liberális politikai korrektség jellemzett. Arra kérte a Fidelitas tagjait, hogy álljanak ki a vélemény és gondolat szabadságáért.

Gyürk András

A rendezvényen beszédet mondtak a külföldi társszervezetek képviselői, és a Fidelitas tagjait videó üzenetben köszöntötte Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Sebastian Kurz, Ausztria külügyminisztere, a Junge Volkspartei elnöke és Paul Ziemiak, a Junge Union Deutschlands elnöke. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter levélben üdvözölte a 20 éves ifjúsági szervezetet.