Egyéb

Gyürk András írásbeli kérdéseket intézett a Bizottsághoz az új telekommunikációs csomaggal kapcsolatban

Gyürk András írásbeli kérdéseket intézett a Bizottsághoz az új telekommunikációs csomaggal kapcsolatban

2013. 11. 05.

 A javaslat az Európai Unió számára kiemelt fontossággal bír, hiszen közös érdekünk, hogy a társadalom mind nagyobb hányada élvezhesse az internet és a mobilkommunikáció nyújtotta előnyöket.

A csomag a távközlés olyan piac struktúráját érintő, átfogó intézkedéseket tartalmaz, amelyet csak egy alapos helyzetértékelésre és széles konszenzusra épülő csomag képes kezelni.

Erre a konszenzusra tér ki az első kérdés: a Bizottság készített -e átfogó hatásvizsgálatokat arról, hogy a jelentés milyen hatással lenne a kis és közepes   tagállamok piacaira, a szektor kis- és középvállalkozásaira és az egyes tagállamok költségvetésére?

Tekintve, hogy a csomag számos érzékeny, tagállami jogosítványt érint, a képviselő választ vár arra vonatkozóan, hogy a rendelet milyen mértékben avatkozik bele a tagállami hatáskörökbe?

A csomag a roaming szabályozás tekintetében is új koncepciót kíván bevezetni egy évvel a Roaming III. rendelet után. Mindenki számára fontos információ, hogy a roamingszabályozás folyamatos módosítása okozhat -e piaci bizonytalanságot, tekintve, hogy a szolgáltatók számára nem egyértelmű, hogy a jelenleg érvényben lévő, vagy az új javaslat előírásainak kell megfelelni.