Események

Gyürk András előadása a Szentendrei Konzervatív Esték Klub idei első, nyitó alkalmán

2016. 02. 02.

Gyürk András a Szentendrei Konzervatív Klub idei első, nyitó alkalmán a bevándorlásról és annak európai hatásairól tartott előadást.

Január 28-án Gyürk András a Szentendrei Konzervatív Esték Klub (SZEKE) keretén belül tartott előadást a rendezvénysorozat idei első alkalmán. Az aktuális kérdések és témák köré szerveződő közéleti-konzervatív klub ezúttal a migrációval és annak európai hatásaival foglalkozott.

Gyürk András „A bevándorlás kérdése és az európai válság” címen tartott előadásában beszámolt az uniósbevándorlás politika utóbbi időkben lezajlott változásairól, és lehetséges jövőjéről, valamint az unió előtt álló kihívásokról, a politikai erőtér változásairól és arról, hogy mindez miként érinti Magyarországot.

Előadásában Európa történelmi és demográfiai változásainak felelevenítését követően kijelentette, hogy az európai bevándorlás politika megbukott, a multikulturalizmus válságát éli, a társadalmi feszültségek pedig folyamatosan növekednek, Európa tehát változások előtt áll. Kiemelte, hogy ebben a folyamatban Magyarországnak már most, de a jövőben is zászlóvivőnek kell lennie.