Telekommunikáció

Terjesszék ki a többletdíjmentes roaming-szolgáltatást a Nyugat-Balkánra is!

2022. 11. 17.

Tizennyolc ország 82 európai parlamenti (EP) képviselője írta alá azt az osztrák kezdeményezésű nyílt levelet, melyben a politikusok felszólították az Európai Bizottságot, hogy terjessze ki a többletdíjmentes roaming szolgáltatást a nyugat-balkáni régió országaira is. Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője kiemelte, a roaming-díjak eltörlése egy olyan pozitív üzenet lenne, amelyre a térség már régóta vár. Gyürk András fideszes EP-képviselő szerint a roaminggal kapcsolatos szabályozás sikertörténet, melyet minden európai polgár számára elérhetővé kell tenni.

Deli Andor a téma kapcsán elmondta: “A nyugat-balkáni országok EU-csatlakozása rendkívül fontos, azonban sajnos azt látjuk, hogy a csatlakozási tárgyalások lassan haladnak. A roaming-díjak eltörlése egy olyan pozitív üzenet lenne, amelyre a térség régóta vár, kézzel fogható, pozitív hatása lenne a polgárok életére, ami megerősíthetné az európai jövőbe vetett bizalmukat.”

Gyürk András szerint a levél fontos és erős jelzés a Bizottság felé. „A többletdíjmentes roaming-szolgáltatás többmillió európainak jelent könnyebbséget a mindennapok során. A nyugat-balkáni régió országaiban élők Európa polgárai, akiket szintén megillet a lehetőség, hogy belföldi díjszabás szerint telefonálhassanak és sms-ezhessenek európai utazásaik során. Itt az idő, hogy Brüsszel is felismerje ezt a tényt” – húzta alá Gyürk András.