Hírek

„Rendes, becsületes magyar embereket küldjünk Brüsszelbe!”

„Rendes, becsületes magyar embereket küldjünk Brüsszelbe!”

2014. 05. 21.

Mór egy hűséges város, mindig is kitartott mellettünk, mi is kitartottunk Mór mellett. A polgári, nemzeti, keresztény politikai erők mindig számíthattak Mórra, és a környező településekre. Ezt szeretném megköszönni – mondta Orbán Viktor a város főterén összegyűlt embereknek.

A miniszterelnök felhívta a május 25-ei európai parlamenti választás fontosságára is a figyelmet. Ha az ellenfeleink alacsony részvétel mellett elmennek szavazni, akkor még a végén úgy tűnhet, hogy néhány hét alatt a támogatottságunk egy részét elvesztettük volna. Ez kihathat majd a következő négy év munkájára. Belpolitikai okokból is arra kérem önöket, hogy menjenek el szavazni – fogalmazott Orbán Viktor.

Magyarországon, itthon mi döntjük el az ügyeinket a saját észjárásunk és érdekeink szerint, de az elmúlt években megtanultuk, hogy Brüsszelben sok mindent meg lehet akasztani – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő szerint egyáltalán nem mindegy, hogy Brüsszelben olyan emberek dolgoznak-e, és olyan emberek ülnek-e az Európai Parlamentben, akik kiállnak Magyarország érdekei mellett, vagy olyanok, akik nem állnak ki hazánk mellett. Sőt nemcsak, hogy nem állnak ki, hanem onnan próbálnak visszafele ártani a kormánynak, az országnak, tollba mondanak Tavres-jelentéseket, és megkérdőjelezik Magyarország eredményeit – fűzte hozzá.

Orbán Viktor leszögezte, ilyen embereket nem szabad küldenünk az Európai Unióba, mert onnan nagyon sok gondot tudnak okozni. Ezért arra kérem önöket, hogy rendes, becsületes magyar embereket küldjenek a brüsszeli és strasbourgi intézményekbe. A Fidesz és a KDNP listáján ilyen emberek vannak, a magyar érdekekért kiállni képes, felkészült emberek, akikre szükségünk lesz Brüsszelben – fogalmazott. Alkalmas emberek menjenek Brüsszelbe, akik segítséget tudnak nekünk nyújtani, nem pedig akadályt jelentenek – szögezte le.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy két olyan politikai gondolat létezik, melyet nem szabad támogatni. Az első azoké, akik azt mondják, hogy Magyarország valamifajta Európai Egyesült Államok része legyen. Ez egy szélsőséges gondolkodásmód, amely gyakorlatilag feladná a magyarok saját érdekképviseleti lehetőségét, az ezer éves Szent Istváni államiságot és mindazt, amiért őseink megdolgoztak –fejtette ki. A magyar ezeréves államiságot semmilyen Európai Egyesült Államok oltárán nem szabad feláldozni, ez egy veszélyes gondolat – szögezte le a miniszterelnök.

A kormányfő aláhúzta, azokra a radikális, szélsőséges jobboldaliakra sem szabad szavazni, akik azt állítják, hogy az volna az érdeke a magyaroknak, hogy ha kilépnénk az Európai Unióból. Orbán Viktor emlékeztetett az unióból érkező támadásokra, és leszögezte, ez nem ízlés dolga, nem személyes ügy, hanem józan ész kérdése. Egy ország irányításához józan észre van szükség – szögezte le.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, azok, akik fejjel akarnak menni a falnak, csak bajt hoznak az országra. Aki azt mondja, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, az a magyar gazdaság fejlődése ellen beszél. Ma a magyar gazdaságot akkor tudjuk fejleszteni, ha az unión belül vagyunk – fejtette ki.

Orbán Viktor arra kérte a jelenlevőket, mind a baloldali szélsőséget, mind az unióból kilépni akaró jobboldali szélsőséget utasítsák el. Hallgassunk a józan észre, és Brüsszelben képviseljük Magyarország érdekeit – hangsúlyozta a kormányfő.

(fidesz.hu)