Energetika

Megkezdődött a cseppfolyósított földgázra és földgáztárolásra vonatkozó uniós stratégia tárgyalása

2016. 07. 11.

2016. július 11-én tartották az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Szakbizottságában a cseppfolyósított földgázra és földgáztárolásra vonatkozó uniós stratégia módosító javaslatainak vitáját, amelynek parlamenti felelőse Gyürk András.

A Fidesz Európai Parlamenti delegációjának vezetője kiemelte, hogy a jelentés célja az, hogy az Energiauniót kiteljesítve képesek legyünk biztosítani annak fő célkitűzéseit, így tehát az ellátásbiztonságot, a fenntarthatóságot és a versenyképességet, mindezt megfizethető áron.

Gyürk András felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Parlament tagjai ugyan sok kérdés tekintetében eltérő nézetet képviselnek, törekedniük kell az egység kialakítására, hiszen kizárólag egyesített erővel képes a Parlament erőteljesen fellépni és érdekeit érvényesíteni.

A módosító javaslatok egy részét összefogó kompromisszumos javaslatok már a nyár folyamán kidolgozásra kerülnek, az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Szakbizottság pedig várhatóan szeptember 26-án szavaz majd a végleges javaslatról.