Rendezvények

Győztünk, nagyon győztünk!

Győztünk, nagyon győztünk!

2024. június 19.

Helyszín:

Idő: 2024. június 19. |

Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – jelentette ki Orbán Viktor az EP-választások eredményének kihirdetése után.

Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsinórmértéke, ezért mindenkitől visszafogottságot kérek. Általában. De ma este, legalább a választás estéjén hadd kiáltsuk világgá az örömünket. Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – fogalmazott Orbán Viktor.

Mi győztünk a legjobban, mert az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, ami azt jelenti, hogy arányaiban mi járultunk hozzá a legjobban a győzelemhez. Ugyanis mi, az Európai Néppárt, legyőztük a szocialistákat Európában is – fűzte hozzá a kormányfő. Három a magyar igazság, megvan a második – utalt a kormányfő az országgyűlési, az európai parlamenti és az őszi önkormányzati választásokra.

Büszkék lehetünk arra is, hogy a Magyar Közösség Pártja és az RMDSZ is bejutott az Európai Parlamentbe. Így együtt minden eddiginél erőteljesebben képviselhetjük a magyar nemzetet. Innen is üdvözöljük a felvidékieket és az erdélyieket – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a hat közép-európai tagállamból nálunk volt a legmagasabb a részvételi arány. Ezért köszönet jár minden magyar választópolgárnak, aki elment szavazni, függetlenül attól, hogy kire adta le a voksát. A részvételükkel kiálltak Magyarország mellett – fűzte hozzá.

A miniszterelnök szerint a ma megválasztott képviselők a magyarok előretolt helyőrsége, „ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik”.

Az lesz a dolguk, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, hogy kiálljanak a magyar érdekekért. Az lesz a dolguk, hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját – jelentette ki. Hozzátette: mondják el, hogy a magyarok egységesek, és az egység erejével ma újra elutasították a jobb- és baloldali szélsőségeket. Mondják el, hogy a magyarok az összefogás erejével egy olyan országot építenek, amelyre még nagy jövő vár – szögezte le.

Orbán Viktor kiemelte, a képviselőknek az lesz a dolguk, hogy arra figyelmeztessék az uniós intézményeket, hogy nem szabad olyan útra tévedni, ami ellentétes a mi közös kultúránkkal és az európai, keresztény civilizáció közös értékeivel. Az lesz a dolguk, hogy védjék meg a rezsicsökkentést, a magyar földet, a méltányos közteherviselést, „általában védjék meg Magyarországot és a magyar emberek érdekeit, harcoljanak minden magyarért” – sorolta.

A kormányfő gratulált minden megválasztott európai parlamenti képviselőnek, függetlenül attól, hogy melyik párt színeiben indult, és egyúttal arra kérte őket, „hogy Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat”.

Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk – hangsúlyozta. Soha ne feledjék, hogy Magyarország az első, soha ne feledjék, hogy mindannyian magyarok vagyunk, azok is, akik Brüsszelbe mennek, és azok is, akik itt maradnak – intézte szavait a képviselőkhöz. Mint mondta, mi magyarok, csak együtt, egységben lehetünk sikeresek. Ha ezt megszívleljük, akkor újra naggyá tehetjük Magyarországot, hajrá Magyarország, hajrá magyarok – zárta szavait Orbán Viktor.

(fidesz.hu)