Rendezvények

„Egyszer győzni jó, kétszer győzni még jobb”

„Egyszer győzni jó, kétszer győzni még jobb”

2024. június 25.

Helyszín:

Idő: 2024. június 25. |

Nekünk ott kell ülni annál az asztalnál, ahol a világ dolgairól döntenek – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök Körmeneden köszönetet mondott az embereknek az eddigi támogatásért, valamint V. Németh Zsolt államtitkárnak és Bebes István polgármesternek az elvégzett munkáért. Úgy fogalmazott, napjainkban „alig van olyan kormány, amely képes lett volna megtartani az őt megsegítő emberek támogatását, hitét, bizalmát”. Az a közösség, amit a 2002-es parlamenti választások óta építettünk fel, egyben maradt – fűzte hozzá. A miniszterelnök felidézte az elmúlt négy év történéseit, és kiemelte, mindezt egy gazdasági válság közepette kellett végrehajtani.

Orbán Viktor a közelgő európai parlamenti választások kapcsán arról beszélt, ez a voksolás Magyarország minden polgárát érinti. Szavai szerint a győzelmet, a végeredményt az határozza meg leginkább, hogy kinek a hívei mennek el nagyobb számban. Magyarország tagja az Európai Uniónak, ezért bár mi döntünk el nagyon sok kérdést, de nagyon sok már itt eldöntött ügyért meg kell harcolnunk Brüsszelben – jelentette ki. Hozzátette: ott erősek a bankok, a multik és a bürokraták, akik „néhanapján nem nézik jó szemmel, amit mi csinálunk”. A kormányfő példaként a pálinkafőzés ügyét említette meg.

Hangsúlyozta, nem mindegy, hogy kik, milyen politikai beállítottságú emberek képviselik a magyarokat az Európai Parlamentben. Ha olyanokat küldünk oda, akik nem harcolnak értünk, nem állnak ki a magyarok igazságáért, nem állnak ki az érdekeink mellett, akkor Brüsszelben számos, itthon eldöntött jó dolgot elgáncsolhatnak – mutatott rá. A miniszterelnök arra kérte a polgári, keresztény és nemzeti táborral szimpatizálókat, adják le a voksukat a Fidesz-KDNP jelöltjeire.

A kormányfő szólt arról is, hogy vannak, akik szerint egyfajta Európai Egyesült Államokat kell létrehozni. Orbán Viktor szerint nem járulhatunk ahhoz hozzá, hogy ennek oltárán bárki is feláldozza az ezeréves magyar államiságot. Meg akarjuk tartani Magyarországot, a nyelvünket, a kultúránkat, a gazdaságunkat, és mi akarunk dönteni a saját érdekünk kérdéseiről – mondta, megjegyezve, akik az Európai Egyesült Államok mellett érvelnek, rosszul értelmezik a magyar érdekeket, rosszat akarnak az országnak. Mint mondta az ilyen politikai erőket nem szabad EP-mandátumhoz juttatni, mert ott „ellenünk fognak dolgozni.”

Felhívta a figyelmet a jobboldali szélsőségesekkel kapcsolatos veszélyre is. A magyar nemzet érdeke azt követeli meg, hogy benne maradjunk az unióban, nekünk ott kell ülni annál az asztalnál, ahol a világ dolgairól döntenek – emelte ki. Hozzáfűzte: „ha nem ülsz ott az asztalnál, ne lepődj meg, ha az étlapon találod magad”.
 

Orbán Viktor úgy fogalmazott, ugyanazokkal kell megküzdeni, mint áprilisban, az országgyűlési választások alkalmával. „Egyszer győzni jó, kétszer győzni még jobb. Ha most itt a lehetőség, akkor miért ne mérjünk rájuk még egy vereséget? – tette fel a kérdést. A miniszterelnök beszéde végén arra kérte a megjelenteket, vegyenek részt május 25-én a választáson.

(fidesz.hu)