Blog

Képmutatás, ami az EP migrációs vitáján zajlott

Képmutatás, ami az EP migrációs vitáján zajlott

2015. 09. 16.

Az Európai Parlament plenáris vitán értékelte a migrációs válság kapcsán összehívott hétfői bel- és igazságügyi tanácsülést. A vitában Gál Kinga néppárti képviselő kérte Lunacek asszonyt, hogy ne tájékoztassa félre a közvéleményt a magyarországi helyzetet illetően, és visszautasította a sajtó által máris hamisan interpretált határügyi helyzetet a horgosi határátkelőnél.
 
Gál Kinga a migrációs helyzet kezelése kapcsán elmondta: “Képmutató az az álláspont, amelyik szolidaritásról beszél, de elhallgatja a külső határok védelmének szükségességét. Ahogy az egyes tagállamok szembesülnek az érkező embertömeggel – amivel Magyarország már hetek óta szembesül –, sorban visszaállítják a határellenőrzést.Ugyanakkor láthatóan növekszik azon politikusok száma, akik szükségesnek látják a külső határok védelmét ahhoz, hogy fennmaradhasson a schengeni rendszer".
 
A fideszes képviselő elmondta: “Miközben Magyarországra a migránsok Görögországon keresztül érkeznek, minket ér kritika azért, mert a görögökkel ellentétben betartjuk az Unió ma is érvényes szabályait: védelmezzük a külső határokat, a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint, szervezett módon léptetjük be és regisztráljuk az érkezőket. Senki sem javasolt jobb megoldást arra, hogy a kerítés helyett, hogyan állítsuk meg az átlépést a zöld határon, és helyette hogyan tereljük a tömegeket a legális belépési pontokra a kérelmek feldolgozása érdekében”.
 
Gál Kinga hozzátette, hogy a most érkező embertömegnek csak a töredéke valódi menekült. “Sajnálatos, hogy az Unió nem a migrációs hullám okainak felszámolására koncentrál, nem támogatja jobban a nagy közel keleti menekülttáborokat, ott segítve a valódi menekülteknek".