Blog

Bármelyikünk, bárhol a világon áldozattá válhat

Bármelyikünk, bárhol a világon áldozattá válhat

2015. 07. 09.

Gál Kinga az elmúlt időszak terrorista cselekményeivel kapcsolatos vitában hangsúlyozta: "Mindannyiunk felelőssége és feladata, hogy az emberek életét, méltóságát és alapvető jogaikat védelmezzük bárhol a világban. Az elmúlt hetekben tapasztalt támadások valóságukban és szimbolikájukban egyaránt rémisztőek, hiszen azt üzenik: bármelyikünk, bárhol a világon áldozattá válhat. Ilyen tettekre nincs semmilyen elfogadható magyarázat, ezért minden eszközzel meg kell őket akadályoznunk".
 
A néppárti politikus az összefogás, partnerkeresés fontosságát hangsúlyozta: "Össze kell szednünk minden rendelkezésünkre álló eszközt. Képzett, hatékony rendfenntartókra van szükségünk biztonságunk és értékeink védelme érdekében. Meg kell akadályoznunk, hogy saját társadalmainkon belül felnőtt fiatalok szemünk előtt radikalizálódjanak".
 
Gál Kinga szót emelt azokért a keresztényekért is, akiket napjainkban a hitükért üldöznek. "Ugyanilyen ártatlan áldozatok azok, sokszor asszonyok, gyermekek, akik ma az ISIS kegyetlenkedéseinek áldozatai.  Századunk mártírjai ők" – hívta fel a figyelmet.
 
"Ugyanakkor az emberi veszteségek mellett szót kell emelnünk a világörökséget ért támadások ellen is. Hiszen a civilizációk bölcsőjeként ismert régiókban több ezer éves, felbecsülhetetlen értékű műemlékeket semmisítenek meg nap, mint nap. Egész emberiségünk lesz szegényebb mindettől. Mindezt nem nézhetjük tétlenül, hiszen ha a világ forrong, akkor Európa békéje is veszélyben van. Minden rendelkezésünkre álló eszközt fel kell használni, hogy megállítsuk ezeket az emberiség ellen napjainkban elkövetett bűncselekményeket" – mondta el Gál Kinga.