Rendezvények

Újabb szocialista képmutatás: Göncz Kinga ismételten európai beavatkozást kér Magyarország ellen

Újabb szocialista képmutatás: Göncz Kinga ismételten európai beavatkozást kér Magyarország ellen

2023. június 01.

Helyszín:

Idő: 2023. június 01. |

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye - Göncz Kinga szocialista EP-képviselő ma ismételten európai uniós beavatkozást kért Magyarország ellen, ezúttal a szabálysértési törvény hajléktalanokat érintő módosítása és az emberi jogok vélt sérelme miatt. A szocialista EP-képviselő magatartása képmutató: a Gyurcsány-kormány tagjaként Göncz Kingát egyáltalán nem zavarta, hogy az alapvető emberi jogokat súlyosan megsértve, a rendőrség tüntetőket vert véresre, alázott meg és helyezett hatósági eljárás alá. Göncz Kingát az sem zavarta korábban, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején hajléktalanok százai fagytak halálra.

 Göncz Kinga szocialista EP-képviselő ma nyilatkozatban közölte, hogy az Európai Bizottság beavatkozását kéri Magyarországgal szemben a szabálysértési törvény hajléktalanokat érintő módosítása miatt, amely véleménye szerint sérti az emberi jogokat.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban visszautasítja Göncz Kinga vádjait. A hajléktalanok szociális és egészségügyi ellátásának biztosítása mellett a társadalom többségének jogos elvárása, hogy a közterületek tiszták, élhetőek, biztonságosak legyenek. A szabálysértési törvény módosítása azt a lehetőséget teremti meg az önkormányzatoknak, hogy megtiltsák az életvitelszerű tartózkodást a világörökségi védelmet élvező és egyéb, közösségi szempontból kiemelt jelentőségű közterületeken. A törvényi garanciák védik a hajléktalanokat is. Magyarországon soha nem volt még annyi hajléktalan-férőhely és működtetésükre annyi kormányzati támogatás, mint a jelenlegi kormány alatt.
Göncz Kinga magatartása képmutató: a Gyurcsány-kormány tagjaként Göncz Kingát egyáltalán nem zavarta, hogy az alapvető emberi jogokat súlyosan megsértve, a rendőrség tüntetőket vert véresre, alázott meg és helyezett hatósági eljárás alá. Göncz Kingát az sem zavarta korábban, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején hajléktalanok százai fagytak halálra. Ezzel szemben ma minden hajléktalannak biztosított az ellátás, a határozott fellépésnek köszönhetően pedig drasztikusan lecsökkent a kihűlés okozta halálesetek száma.
Felháborító, hogy az elmúlt években folytatott folyamatos és alaptalan baloldali lejáratókampányt követően a szocialista Göncz Kinga ismételten az Európai Bizottság és a nemzetközi balliberális erők beavatkozását kéri Magyarország ellen.