Rendezvények

Tizenhat jogsértési eljárás Magyarország ellen

Tizenhat jogsértési eljárás Magyarország ellen

2022. december 01.

Helyszín:

Idő: 2022. december 01. |

Tizenhat jogsértési eljárást folytat jelenleg az Európai Bizottság Magyarország ellen, bár ezek jó részét Budapest már megoldottnak és lezártnak tekinti. Az Ipari és energetikai bizottság hatáskörébe tartozó területeken a következõ konkrét esetekben indított az Európai Bizottság hivatalos jogsértési eljárást (infringement procedure) Magyarország ellen a közösségi jog megsértéséért, irányelv hibás vagy hiányos átültetéséért az elmúlt évben:

Távközlés (1):

Itt egy ügy van hivatalos szakaszban, a távközlési keretszabályozás egyetemes szolgáltatásokról szóló részét (2002/22/EK) a magyar állam rosszul ültette át a magyar jogrendszerbe. Budapest az ún. hivatalos értesítõ levélre (az eljárás elsõ szakasza) már válaszolt, méghozzá azt, hogy szerintük jó így is.

Energia (1):

Elsõ szakaszban lévõ eljárás a biodízel-irányelv (2003/30/EK) (megújuló energiaforrások a közlekedésben) miatt. Magyarország nem akarja (nem tudja) teljesíteni a közösség által megkövetelt biodízelkvótát. Budapest az elsõ hivatalos levélre válaszolt, most reménykedik a pozitív válaszban.


Brüsszel , 2005. szeptember 22.

forrás: bruxinfo