Rendezvények

Példátlan, sértő, szégyenletes rágalom Martin Schulztól – Martin Schulz kérjen bocsánatot a magyar polgároktól!

Példátlan, sértő, szégyenletes rágalom Martin Schulztól – Martin Schulz kérjen bocsánatot a magyar polgároktól!

2022. december 01.

Helyszín:

Idő: 2022. december 01. |

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz szocialista EP-elnök által tett, az egész magyar nemzetet és minden magyar polgárt becsületében súlyosan sértő kijelentést. Példátlan és elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament elnöke egy egész országot és annak minden polgárát antiszemitizmussal vádolja. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton felszólítja Martin Schulzot, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a magyar polgároktól és haladéktalanul kérjen helyreigazítást hazug és gyalázatos kijelentése miatt.

Martin Schulz az Európai Parlament szocialista elnöke a tegnapi napon példátlan nyilatkozatot tett a belga Metro nevű újságban. Martin Schulz a lap hasábjain kijelentette: „Magyarország össze akarja írni a zsidókat” („La Hongrie veut compter les juifs”).

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz gyalázatos kijelentését. Példátlan az Európai Unió történetében, hogy az Európai Parlament elnöke egy egész országot leantiszemitázzon. Ezzel a mondattal Martin Schulz súlyosan megsértette Magyarország jó hírnevét és minden magyar polgár becsületét.

Az eset jól illeszkedik abba az európai baloldali lejáratókampányba, amely során baloldali politikusok Magyarországról alaptalan, hazug, torz és sértő kijelentéseket tesznek. Martin Schulz tegnapi szégyenletes kijelentése azonban túlmegy minden eddigi határon.

A magyar kormány nem tűri az antiszemitizmus semmilyen formáját sem és – ahogy ezt az elmúlt években bizonyította – a leghatározottabban fellép minden jellegű antiszemita megnyilvánulással szemben.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton felszólítja Martin Schulzot, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a magyar polgároktól és haladéktalanul kérjen helyreigazítást hazug és gyalázatos kijelentése miatt.