Rendezvények

Meg kell ismételni az áprilisi választási eredményt!

Meg kell ismételni az áprilisi választási eredményt!

2021. August 01.

Location:

Time: 2021. August 01. |

A május 25-ei európai parlamenti (EP-) választáson a Fidesz-KDNP-nek meg kell ismételnie az áprilisi országgyűlési választáson elért eredményét - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő kedd este Budapesten, a belvárosi Fidesz-irodában rendezett fórumon.

A politikus kiemelte: a Fidesz-KDNP azért állított nemzeti, azaz a határon túli magyarság képviselőit is felsorakoztató EP-listát – amely "a nemzeti összefogás szimbóluma" -, hogy az EP-ben is kiteljesítse azt, amit az állampolgársági törvény a magyar Országgyűlésben már lehetővé tett. Hangsúlyozta, hogy "ezután is kiállunk a magyar érdekekért", hozzáfűzve: autonómiára, a kisebbségek védelmére van szükség.

Szájer József előadásában felidézte Magyarország elmúlt évekbeli európai uniós vitáit, amelyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a támadások valódi okai a rezsicsökkentés és a különadók voltak, valamint az, hogy Magyarország helyzetbe hozta a hazai vállalkozásokat. Felhívta egyúttal a figyelmet, hogy Orbán Viktor volt az egyetlen uniós miniszterelnök, aki akkor, amikor bírálták az országát, elment Strasbourgba, és ott megvédte Magyarországot. "Ha valakinek igaza van, az kiáll vitatkozni, és csak az sunnyog el, akinek nincs igaza" – mondta a Fidesz EP-képviselője, hozzátéve, hogy aki a saját érdekeit képviseli, annak igenis lesznek konfliktusai.

A házigazda Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: Brüsszelben a következő években is ki kell állni a magyar érdekekért, így például a rezsicsökkentésért, a magyar földért, a pálinkafőzés szabadságáért és a magyar akácért. Küzdeni kell emellett azokért az európai uniós forrásokért is, amelyek segíthetnek a magyar gazdaság fellendítésében – tette hozzá.

A politikus szerint a Fidesz-KDNP-től sem jobbra, sem balra nincs olyan politikai erő, amely ki tudná vívni a tiszteletet a magyaroknak, aki meg tudná védeni a magyar érdekeket Brüsszelben. Ezt a politikát csak a kormánypártok képviselik – jelentette ki. A "tőlünk jobbra lévők" az EP-ben semmit sem tettek az ország javára, csak a kárára, a Jobbik képviselői ugyanis tűrhetetlen, agresszív stílust képviseltek, amellyel lejáratták Magyarországot – fogalmazott a frakcióvezető-polgármester. Hozzáfűzte, hogy mindezt egy héttel ezelőtt Budapesten is meg lehetett tapasztalni, amikor a Jobbik-frakció volt tagja, Gaudi-Nagy Tamás által szervezett tüntetésen – Morvai Krisztina jobbikos EP-listavezető "heves támogatása mellett" – leköpték és szidalmazták Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét. A baloldal pedig – mondta – a tevékenységével próbálta lejáratni Magyarországot Brüsszelben, hiszen például "tollba mondták a Tavares-jelentést". Úgy tűnt, azért mentek ki Brüsszelbe, hogy az országuk ellen harcoljanak – mondta Rogán Antal.

(MTI-fidesz.hu)