Rendezvények

Magyar országgyűlési választások:  A magyarok nemet mondtak a szélsőségekre

Magyar országgyűlési választások: A magyarok nemet mondtak a szélsőségekre

2023. június 01.

Helyszín:

Idő: 2023. június 01. |

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a tegnap esti strasbourgi plenáris ülésen értékelte a magyar országgyűlési választások eredményét. A delegációvezető szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség ma Magyarországon a stabilitás záloga és az egyetlen garancia a szélsőségek ellen.

A magyar polgárok az április 6-ai országgyűlési választásokon ismét kétharmados felhatalmazáshoz juttatták a Fidesz-KDNP szövetséget. Európában is egyedülálló, hogy egy pártszövetség egymás után kétszer alkotmányozó többséget szerezzen.
 
A delegációvezető szerint a magyar választók a leghatározottabban visszautasították a szélsőségeket, legyenek azok bal- vagy jobboldaliak. "Visszautasították a gyűlöletkeltést, amely a valódi problémák megoldása helyett az ország nemzetközi lejáratásával foglalkozott. Visszautasították azt a populista propagandát is, amely az Európai Unióból való kilépés veszélyes programját tűzte zászlajára" – hívta fel a figyelmet Gyürk András.
 
"A magyar polgárok arra adtak felhatalmazást, hogy a kormány folytassa a gazdaság rendbetételét és a munkahelyteremtést. Folytassa a szociális biztonság erősítését és a családok terheinek mérséklését. Ezek ma a magyar társadalom legfontosabb kérdései, és ezek állnak pártszövetségünk programjának középpontjában" – hangsúlyozta a delegációvezető.
 
"A Fidesz-KDNP pártszövetség ma Magyarországon a stabilitás záloga és az egyetlen garancia a szélsőségek ellen" – zárta felszólalását Gyürk András.