Rendezvények

Joseph Daul támogatásáról biztosította Orbán Viktort

Joseph Daul támogatásáról biztosította Orbán Viktort

2022. december 08.

Helyszín:

Idő: 2022. december 08. |

Kedves Viktor, boldogan állok ma itt az oldaladon, hogy újfent a támogatásomról biztosítsalak. Nem felejtem el, hogy pontosan ezen a helyen indult el a politikai pályafutásod. 25 éve történt, 1989-ben - mondta Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a Hősök terén, a Fidesz nagygyűlésén.

Daul szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei – mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője.
 
Mint fogalmazott: „bátorságról tettél tanúbizonyságot, amikor Magyarország szabadságára és függetlenségére hívtál fel. Bátorságról tettél tanúbizonyságot akkor is, amikor az itt állomásozó külföldi csapatok kivonását követelted az országból. Ez a bátorság, ez jellemez Téged. Nem felejtem el, hogy akárhányszor megtámadott a magyar és az európai baloldal, sosem haboztál eljönni az Európai Parlamentbe, hogy álláspontodat megvédd és elmagyarázd.”
 
Hangsúlyozta: Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak elnyerni, hanem megtartani is képesek voltak választóik bizalmát. Válság idején, nehéz gazdasági helyzetben ez nem kis dolog. De bizonyosan a legfontosabb dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyar polgároknak, és mert helyes döntéseket hoztak – tette hozzá.
 
Az április 6-i parlamenti választáson lehetőségük lesz arra, hogy támogassák és megerősítsék a Fidesz-KDNP politikáját egy még erősebb Magyarországért – szólt az összegyűlt tömeghez Joseph Daul, kijelentve: Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni és sikeressé tenni.