Energetika

Az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Szakbizottság tagjai szorgalmazták az amerikai LNG export mihamarabbi indítását

2015. 11. 18.

Az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Szakbizottság néhány meghívott tagja zárt körben megbeszélést tartott Christopher Smith fosszilis energiáért felelős helyettes államtitkárral 2015. november 17-én. A megbeszélésen Gyürk András is részt vett, aki a 2015. márciusi amerikai tanulmányútja során már folytatott egyeztetéseket a helyettes államtitkárral.

A fosszilis ügyekért felelős helyettes államtitkár beszámolójában kitért az alacsony olajárak hatására, az Obama elnök által bejelentett tiszta villamosenergia programra, az energiaügyi minisztérium által kiemelt prioritásként kezelt innovációs projektekre, illetve az amerikai LNG export engedélyezés státuszára.
Az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Szakbizottság tagjai felszólalásukban hangsúlyozták, hogy az energatikai együttműködés az EU és USA között mindkét fél számára elemi érdek, és szorgalmazták, hogy az amerikai kormányzat minél hamarabb tegye lehetővét a fosszilis energia exportját.
A felek egyetértettek abban, hogy a jelenlegi jó együttműködést kutatás-fejlesztés területen a jövőben is folytatni szükséges.

Mr Christopher Smith profilja