Rendezvények

Horn Gyula megítélése súlyosan megosztja a magyar társadalmat

Horn Gyula megítélése súlyosan megosztja a magyar társadalmat

2021. August 01.

Location:

Time: 2021. August 01. |

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja nem támogatta, hogy termet nevezzenek el Horn Gyuláról. Horn Gyula életpályájának és tevékenységének megítélése súlyosan megosztja a mai magyar társadalmat. A döntés további méltatlan vitákat fog generálni, amelyek a szélsőségesek céljait szolgálják.

Horn Gyula 1956-ban és 57-ben az elnyomó kommunista rezsim karhatalmistájaként szolgált. Szolgálataiért 1957-ben megkapta a Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet, az „ellenforradalom” leverésében fontos szerepet játszó személyeknek járó kitüntetést. Horn Gyula ezt követően a Kádár-rendszer alatt számos magas rangú pártállami pozíciót töltött be.
 
A rendszerváltás utáni Magyarország 1956 szabadságszeretetére és szellemiségére épül. Olyan elvekre és értékekre, amelyek az Európai Unió alapját is képezik. Horn Gyula rendszerváltás előtti életpályája és tevékenysége azonban élesen szemben áll ezekkel az elvekkel és értékekkel.
 
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a fenti tényekre tekintettel nem támogatta, hogy Horn Gyuláról termet nevezzenek el az Európai Parlamentben.
 
A baloldal kampányidőszakban kezdeményezett provokatív javaslata további méltatlan vitákat fog generálni. Ezek a viták a szélsőségesek céljait szolgálják, nem pedig a nemzet egységét.