Rendezvények

Gyürk András válaszlevele Dr. Schiffer Andrásnak

Gyürk András válaszlevele Dr. Schiffer Andrásnak

2020. September 23.

Location:

Time: 2020. September 23. |

Az alábbiakban olvashatják Gyürk András, a Magyar Néppárti Képviselőcsoport vezetőjének levelét, amely a mai napon került elküldésre válaszul Dr. Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnökének nyílt levelére.

Dr. Schiffer András
országgyűlési képviselő
a Lehet Más a Politika társelnöke 

Tárgy: Válasz a 2013. május 18-án kelt nyílt levélre

Tisztelt Elnök úr!

Ön tévedésben van, amikor azt állítja, hogy 2013. május 21-én az Európai Parlament nemzetközi egyezményről döntene. Valójában, az EU és USA közötti kereskedelmi és beruházási megállapodásról még a tárgyalások sem kezdődtek meg, a Tanács várhatóan júniusban fogja kialakítani az Európai Bizottság tárgyalási mandátumát. Az Európai Parlament május 23-án csupán a tárgyalások megkezdésével kapcsolatos állásfoglalásról fog dönteni.

A Fidesz – KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok terén a legfontosabb kérdésnek mindig az európai és magyar gazdák érdekeinek védelmét tekintette. Éppen ezért, ha szükséges volt, készek voltunk az Európai Parlament többsége ellen is szavazni.

Javaslom, hogy a magyar gazdák védelme ügyében keresse meg inkább az MSZP európai parlament képviselőit, akik számos alkalommal szavaztak a magyar mezőgazdaság érdekei ellen.

Egyúttal felkérem, hogy vesse latba befolyását saját pártcsaládjánál, az Európai Zöldeknél, hogy hagyjanak fel az európai és magyar gazdák versenyképességét romboló politikájukkal.

Budapest, 2013. május 22.

Üdvözlettel,

Gyürk András

a Magyar Néppárti Képviselőcsoport vezetője