Rendezvények

Gyürk András: Nem dőlhetünk hátra

Gyürk András: Nem dőlhetünk hátra

2023. szeptember 29.

Helyszín:

Idő: 2023. szeptember 29. |

A Fidesz kampányfőnöke valószínűtlennek tartja, hogy a párt kétharmados többséget szerez a jövőre esedékes országgyűlési választásokon. Gyürk András az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a közvélemény-kutatások alapján várható Fidesz-győzelem dacára nem dőlhet hátra az ellenzéki párt a kampányidőszakban sem.

A Fidesz választási győzelmében reménykedők, érdekeltek és azért tenni kívánók annak ellenére sem dőlhetnek hátra, hogy a közvélemény-kutatások szerint a legnagyobb ellenzéki párt alakíthat kormányt jövőre, hiszen még semmi sincs lefutva – mondta Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke.

A párt előtt komoly feladatok állnak: el kell takarítani a romokat, amelyeket az előző kórház itt hagyott, meg kell találni a felelősöket, aztán pedig újra kell építeni az országot; minél több mandátum van a program mögött, annál biztosabb annak végrehajtása – tette hozzá a Fidesz európai parlamenti képviselője

A kétharmados többség elérése, akárcsak Orbán Viktor pártelnök, úgy Gyürk András szerint is irreális: Európában és Magyarországon is példa nélküli, hogy egy párt ekkora arányú támogatottságot szerezzen a parlamentben – jegyezte meg a kampányfőnök.

Éveket vesztettünk

Magyarországnak kidolgozott energiastratégiára lenne szüksége, ám egyelőre csak sodródik – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus szerint "mi voltunk a leggyengébb láncszem" például akkor, amikor az Európai Unió elszánta magát arra, hogy megépíti a Nabucco gázvezetéket a magyar miniszterelnök ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a beruházás megvalósítása csak egy álom.

Gyürk András hangsúlyozta: erre a kérdésre is igaz, hogy hiába várjuk Brüsszeltől a problémáink megoldását. Ha mi nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi a magyar nemzeti érdek, és nem állunk ki azért határozottan, az uniós politikusok ezt nem fogják helyettünk meghatározni. Az ország éveket veszít a koncepció nélküli energiapolitikával – jegyezte meg.

Az energiapolitikát irányító intézményrendszer szétzilálódott, a másfél évvel ezelőtt beterjesztett és elfogadott, szűkszavú és általánosságokat tartalmazó koncepció pedig nem tekinthető iránytűnek – magyarázta a politikus.

"Ilyen iránytű hiányában a magyar energiapolitika sodródik egy valóban veszélyes helyzetben, amikor igenis szükség lenne arra, hogy világosan kijelöljük azokat a pontokat, amelyek mentén elképzeljük a következő évek energiastratégiáját" – foglalta össze Gyürk András.

 

(A beszélgetés hanganyaga elérhető az Inforádió oldaláról: http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-321303)