Rendezvények

Európa meghatározó államférfit, Magyarország igaz barátot veszített el

Európa meghatározó államférfit, Magyarország igaz barátot veszített el

2022. december 01.

Helyszín:

Idő: 2022. december 01. |

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport mély megrendüléssel értesült, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után az éjjel elhunyt Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke.

 Wilfried Martens halálával Európa egyik legmeghatározóbb személyiségét vesztette el. Wilfried Martens életpályája során elévülhetetlen érdemeket szerzett az európai integráció elmélyítésében, a nemzetek közötti együttműködés erősítésében és Európa újraegyesítésében.

Wilfried Martens mind belga miniszterelnökként, mind az Európai Néppárt elnökeként következetesen kiállt a kereszténydemokrata, konzervatív értékek mellett. Munkássága és szellemisége egész Európára jelentős hatást gyakorolt. Elnöksége alatt az Európai Néppárt kontinensünk legnagyobb és legbefolyásosabb politikai ernyőszervezetévé nőtte ki magát.

Wilfried Martens Magyarország és a magyar nép barátjaként rendszeresen tett látogatást hazánkban és különös figyelemmel kísérte Magyarország sorsát.

Halálával Belgium és Európa meghatározó államférfit, Magyarország igaz barátot vesztett el.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport minden tagja ezúton is szeretné kifejeznirészvétét és együttérzését Wilfried Martens családjának és Belgium minden polgárának.

Munkássága nem merül feledésbe, szelleme és emléke tovább él közöttünk.