Rendezvények

Eredményes néppárti kongresszus

Eredményes néppárti kongresszus

2023. november 28.

Helyszín:

Idő: 2023. november 28. |

Fontos és eredményes kongresszuson van túl az Európai Néppárt. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli, hogy Joseph Daul francia politikust a delegáltak megerősítették elnöki pozíciójában. Személyében Magyarország régi barátja fogja vezetni Európa legnagyobb pártszövetségét.

A kárpátaljai magyar kisebbség szempontjából fontos eredmény, hogy a kongresszus által Ukrajna ügyében elfogadott határozat – amely kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett – szintén rendelkezik a nemzeti kisebbségek nyelvi jogainak tiszteletben tartásáráról.

A delegáltak a kongresszuson elfogadták az Európai Néppárt választási programját is, amely középpontjában a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés és a fegyelmezett gazdaságpolitika áll.

Az Európai Néppárt európai bizottsági elnökjelöltje demokratikus verseny során került kiválasztásra. Végül két rendkívül tapasztalt és elismert jelölt közül Jean-Claude Junckert támogatta a delegáltak többsége. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is teljes körű támogatásáról biztosítja Jean-Claude Junckert a soron következő európai parlamenti kampány során.