Rendezvények

Elsöprő választási győzelem

Elsöprő választási győzelem

2023. október 01.

Helyszín:

Idő: 2023. október 01. |

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt Szövetsége, Gyürk András kampányfőnöksége mellett, kétharmados többséget szerzett az idei országgyűlési választásokon. Az eredmények világosan tükrözik, hogy a magyar polgárok, egy erős Fidesz kormány vezetésével, készen állnak, hogy egy új korszakot kezdjenek. Ez nemcsak a demokratikus Magyarország történetében történelmi eredmény, de ez az elsöprő mértékű támogatás az Európai Unióban is példátlan.

Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának frakcióvezetője szerint ez az eredmény világos kinyilvánítása annak, hogy egy hazug, korrupt, sikertelen és gyenge kormányzás után, a magyar polgárok tisztességes, sikeres és erős kormányt akarnak. Orbán Viktor személyes elkötelezettsége az európai értékek iránt biztosíték lesz arra, hogy vezetésével Magyarország ismét erős és sikeres országgá váljon. Egy olyan országgá, mely erősíti, nem pedig gyengíti Európát – emelte ki a frakcióvezető.
A szocialista kormány elmúlt 8 éves elhibázott gazdaságpolitikája következtében Magyarország meggyengült. A szocialista kormány azonban nemcsak gazdasági recesszióba vezette az országot, hanem szociális feszültségeket gerjesztett, és megrendítette a társadalompolitikába vetett bizalmát is. A szocialista és liberális politikusok felszínre kerülő korrupciós botrányai szintén bizonyítják, hogy a magyar politika teljes megújulásra szorul- emlékeztetett Joseph Daul.

Magyarország hamarosan átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor és kormánya, 2011 első felének soros EU elnökeként, sikerrel fog kezelni minden felmerülő globális és európai kihívást, és eredményesen fogja képviselni az egész Európai Unió érdekét – zárta gondolatait az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője.