Rendezvények

Az MSZP-nek vissza kell hívnia EP-képviselőit!

Az MSZP-nek vissza kell hívnia EP-képviselőit!

2022. december 01.

Helyszín:

Idő: 2022. december 01. |

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye – A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja Mesterházy Attilát, hogy haladéktalanul hívja vissza a szocialista EP-képviselőket. Mint az az elmúlt napokban világossá vált, az MSZP európai parlamenti képviselői állnak a Magyarországot elítélő Tavares-jelentés elkészítése mögött. A magyar szocialisták cselekedete elfogadhatatlan. Amennyiben Mesterházy Attila nem hívja vissza a szocialista politikusokat, azzal bizonyítottá válik, hogy a Tavares-jelentés összeállítása során a szocialista képviselők az MSZP és annak elnökének megrendelését teljesítették.

 A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kezdettől fogva világossá tette: a Magyarországot elítélő Tavares-jelentés elfogadása mögött pártpolitikai érdekek, multinacionális cégek érdeksérelmei és a magyar szocialistáknak a háttérben folytatott, Magyarország elítélésére irányuló akciói álltak. Mindez az elmúlt napokban bizonyosságot nyert. Herczog Edit ugyanis beismerte: „A Tavares-jelentés összeállítása elsősorban Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, végigharcolásában mindegyik szocialista EP-képviselő részt vett, elfogadtatásáért valamennyien mindent megtettek”. A magyar szocialisták cselekedete elfogadhatatlan. Tettük példátlan az Európai Parlament és az európai integráció történetében.

Mesterházy Attila szocialista elnök korábban Brüsszelben úgy nyilatkozott, hogy az MSZP semmilyen olyan intézkedést nem támogat, amely a magyar emberek érdekeit sértené. Ezzel szemben – mint az Herczog Edit nyilatkozatából kiderül – maguk a szocialista EP-képviselők készítették a magyar érdekeket súlyosan sértő Tavares-jelentést. Egy olyan dokumentumot, amely számtalan csúsztatást tartalmaz, kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben, hazánkat pedig egy ún. monitoring-bizottság felállításával nemzetközi gyámság alá kívánja helyezni. Ezeket a szélsőséges követeléseket mind az Európai Bizottság, mind a Tanács képviselői következetesen visszautasították az elmúlt hetekben.

Az MSZP-s EP-képviselők tette nem maradhat következmények nélkül. Amennyiben Mesterházy Attila tartani akarja szavát, miszerint a magyar polgárok érdekeit nem érheti sérelem Brüsszelben, akkor haladéktalanul vissza kell hívnia a Magyarországot elítélő dokumentumot összeállító és annak elfogadásáért mindent megmozgató szocialista EP-képviselőket. Amennyiben Mesterházy Attila ezt nem teszi meg, azzal bizonyítottá válik, hogy a Tavares-jelentés összeállítása során a szocialista képviselők az MSZP és annak elnökének megrendelését teljesítették.