Rendezvények

A magyar modell követendő példa Európa számára

A magyar modell követendő példa Európa számára

2022. december 01.

Helyszín:

Idő: 2022. december 01. |

Gyürk András, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség európai parlamenti delegációjának vezetője írásbeli nyilatkozatában értékelte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének Európai Unió helyzetéről szóló beszédét a szeptemberi strasbourgi plenáris ülésen.

 A delegációvezető szerint az Európai Bizottság ugyan számos kísérletet tett a gazdasági válság felszámolására, az európai polgárok mégis kétkedve fogadják az eredményeket. Ennek oka az uniós intézmények állami ügyekbe való túlzott beavatkozásában keresendő.

A néppárti politikus írásbeli nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarország az elmúlt két évben méltatlanul ült a szégyenpadon, de innovatív gazdaságpolitikájának köszönhetően bebizonyította, hogy képes az állam pénzügyeinek konszolidálására és a polgárok életkörülményeinek javítására.

A magyar emberek erőfeszítéseinek köszönhetően nyolc év után idén végre lezárult a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárás, és egyedüliként az IMF-hitelhez folyamodó államok közül, Magyarország előtörlesztette a Valutaalaptól 2008-ban felvett kölcsönt. EmellettMagyarország azon kevés országok közé tartozik, amelyekben idén növekedett a bérek vásárlóértéke, emelkedett a nyugdíj, és csökkentek a közszolgáltatási díjak.

„Az Európai Unió hitelessége és ereje csak úgy szerezhető vissza, ha az intézmények az embereket érintő legfontosabb kérdésekkel foglalkoznak, és teret engednek a helyi viszonyokat figyelembe vevő nemzeti megoldásoknak. A magyar polgárok által elért eredmények a közösséget erősítik, ezért méltók Európa elismerésére; a magyar modell érdemes arra, hogy Európa tanuljon belőlük" -zárta a delegációvezető írásbeli nyilatkozát.