Rendezvények

Nincs nagyobb erő az egységnél

Nincs nagyobb erő az egységnél

2024. április 30.

Helyszín:

Idő: 2024. április 30. |

Legyűrtük a múltat, végleg lezártuk a posztkommunizmus éveit, és ezzel legyőztük a kishitűséget és a megalkuvást is – hangsúlyozta Orbán Viktor.

„Nem tudtuk volna végigcsinálni az elmúlt négy évet Önök nélkül, Nélkületek” – mondott köszönetet a választóknak a miniszterelnök beiktatását követően a Kossuth téren, szombaton. Nem sikerült volna mindaz, ami sikerült, ha nem érezzük az Önök támogatását és elkötelezettségét a mi közös szenvedélyünk iránt, amit úgy hívnak: Magyarország – fejezte ki háláját a kormányfő.

A tanulság világos, nincs nagyobb erő az egységnél – mutatott rá, megjegyezve, hogy a közös erő a legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal is megbirkózik. Hangsúlyozta: az a nép, amely összeadja erejét, korábban mozdíthatatlannak hitt sziklákat is elgörgethet az útjából.

Orbán Viktor egyúttal felidézte, hogy a rendszerváltást követő két évtized is azzal telt, „hogy oly sokan megpróbáltak eltéríteni minket a saját nemzeti céljainktól”. „El akarták hitetni velünk, magyarokkal, hogy nekünk úgysem sikerülhet” – tette hozzá.

Kiemelte: „azt akarták, hogy a történelem alakítsa a jellemünket, és ne a jellemünk a történelmünket”. Az eredmény nem is lehetett más, mint egyhelyben topogás, kiábrándultság és leszegett fej – vélekedett a miniszterelnök. Az elmúlt négy évet úgy értékelte, hogy „nagyszerű és csodálatos dolgok történtek a magyarokkal”. Ennek kapcsán aláhúzta, hogy „valóban forradalom történt Magyarországon”, de nem az utcákon és a tereken, hanem a lelkekben ment végbe.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott, legyűrtük a múltat, végleg lezártuk a posztkommunizmus éveit, és ezzel szavai szerint legyőztük a kishitűséget és a megalkuvást. „Lehetetlennek tűnt, hogy négy év alatt a csőd széléről visszahozzuk Magyarországot, hogy visszaemeljük Európa fejlődő és elismert országai közé, de együtt sikerült, és végre felemeltük a fejünket” –

Mint mondta, lehetetlennek tűnt az is, hogy visszaszerezzük Magyarország tekintélyét, amit a baloldal csúnyán megtépázott, de ma már számolni kell velünk, és hazánk ismét elfoglalhatja helyét a megbecsült országok között. Ugyanakkor felhívta a figyelmet: „mindezt együtt vittük véghez, együtt jutottunk el idáig az egység erejével”.

A miniszterelnök szerint most Magyarország előtt egy nagyszerű, nagy ívű korszak körvonalai bontakoznak ki, „de valósággá csak akkor tehetjük, ha minden egyes küzdelmet megvívunk”.
 

„Fájdalom, de ismét csatába kell mennünk” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a május 25-i európai parlamenti választásra. „Ébresztőt kell fújnom, két hét múlva választás” – utalt a jobb és baloldali szélsőségesekre, akikkel ismét meg kell küzdeni.

Ennek kapcsán kifejtette: akiknek itthon nem sikerült elgáncsolni Magyarország megújítását és fejlődését, azok most Brüsszelben próbálják elgáncsolni, ugyanúgy, ahogy eddig tették.

„A bukott baloldal mindig kész arra, hogy Magyarország ellen uszítsa az újságírókat, az uniós intézményeket, a bankokat, a kartelleket és a multikat. Készek arra, hogy Tavares-jelentéseket írjanak, és hazugságokat terjesszenek Magyarországról” – figyelmeztetett.

„Ne engedjünk olyan képviselőket Brüsszelbe, akik akár így, akár úgy lejáratják Magyarországot” – szólított föl a kormányfő, hangsúlyozva, hogy nincs szükségünk olyanokra, akik feladják a magyar emberek érdekeit.

Ne engedjük Brüsszelbe azokat sem, akik fejjel mennének a falnak – utalt a Jobbikra. „Ők azt mondják, hogy Magyarország helye nem Európában van”.
 

Ezzel szemben Orbán Viktor szerint olyanokat kell küldeni az Európai Parlamentbe, akik képesek kivívni a magyaroknak járó tiszteletet, akik tudják, mit akarnak valójában a magyarok, olyanokat, akik nemcsak azt tudják, hogy gyáva népnek nincs hazája, hanem azt is, hogy a bátornak van.

Olyan képviselőket, akik becsülettel és alázatosan képviselik Magyarországot, akikkel közösen itthon és Brüsszelben kivívjuk a magyaroknak járó tiszteletet – fűzte hozzá. „Tudjátok, három a magyar igazság, most jön a második. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét a miniszterelnök.

(fidesz.hu)