Rendezvények

Látogatócsoport Brüsszelben

Látogatócsoport Brüsszelben

2024. április 30.

Helyszín:

Idő: 2024. április 30. |

November 5-8. között Gyürk András 55 fős látogatócsoportot fogadott Brüsszelben.

November 5-8. között Gyürk András 55 fős látogatócsoportot fogadott Brüsszelben. A Magyarországról érkezett csoportot a Fidelitas Vezetőképzősei, a Fidelitas Informatikai Kabinetje, valamint a Szentendrei Ferences Gimnázium, "Európa Próba" nevű versenyen jól szerepelt diákjai alkották.

A háromnapos tanulmányút során a résztvevők számos brüsszeli székhelyű intézménnyel ismerkedhettek meg közelebbről. Így mind a magyar állandó képviselet, mind az Európai Bizottság szakértői megtisztelték a delegációt egy-egy színvonalas előadással. A neves szakértők igyekeztek árnyaltabb képet adni a brüsszeli intézmények világáról, amelyet a honi közvélemény hajlamos leegyszerűsítően szemlélni.

Az Európai Parlament működését Gyürk András mutatta be. Az impozáns épületegyüttesben megtartott előadás után a résztvevők megtekintették az intézmény üléstermét.

A belgiumi tartózkodás egyik napját a csoport a festői szépségű Brugges-ben töltötte, így a háromnapos utat a szakmai programok mellett a flamand kultúrával való ismerkedés tett teljessé.